14 augustus 2012

‘Wie sagt man das, die kleine runde Kugeln, mit ein Nuß und ein krokante Außenseite?’ Onder de sterrenhemel van Aulla in Italië zaten mijn lief en ik te genieten van een heerlijke lokale fles rood. Twee Duitse echtelieden schoven aan en we raakten aan de praat over die ganz tolle Umgebung. En over bovenstaande vraag. Wij wisten het antwoord niet. Totdat ook bij onze nieuwe vrienden de frustratie toenam en ze naar haar studio rende en met een zak…. Borrelnootjes terugkwam! Oooh, Borrelnootjes!’ riepen wij in koor. UberHollandisch natuurlijk!

Wat voor ons zo ontzettend normaal is, erbij hoort en standaard in vele kasten ligt, werd door onze nieuwe vrienden benadrukt als een prachtig exportproduct. Ze komen jaarlijks in  Zeeland en telkens wordt een voorraad Duyvis meegenomen naar Keulen. Ze zouden het toch zo graag in de Duitse schappen hebben. Maar ja, ‘Duyvis, wenn mann ein tolles Party habt’ klinkt natuurlijk niet….

Goed te zien dat  wat je in huis hebt, goud waard kan zijn. Zonder dat je het altijd zelf beseft. Kijk dus eens met andere ogen naar je land, bedrijf of kunstje. En het is erg goed te horen van anderen dat wat jij doet en hebt, erg wenselijk is. Bijzonder dus!

Dus voor de vakantiegangers onder ons, predik de borrelnoot, vier een feest en trakteer ze. Of koester de bitterbal, dat kan ook. Daar zijn we ook trots op. En als je net als ik, weer terug bent in het land der werkenden, kijk dan eens met andere ogen naar wat jouw bedrijf doet. Soms kan dat heel verhelderend zijn.


Uw reactie