8 april 2013

Vandaag heb ik me ’s op een heel andere manier ontzettend laten verleiden. Ik heb ervaren wat wanneer passie samensmelt met chocolade en verleiding met jezelf onderscheiden. Kan dit leiden tot jezelf onderscheiden als merk of product?

Verleiden

Net na de middag stonden er een stuk of 10 bijzondere, voortreffelijk geurende bonbons voor mijn neus. In combinatie met een heerlijke koffie kwamen de smaken nog meer tot z’n recht. Ik heb ze gedeeld die bonbons, met mijn partner in crime voor vandaag, Ieke. Toen we door de chocolatier –de geestelijk vader van al dit heerlijks- nog verder verleid werden om ook de komkommer en lemongrassbonbons te proeven was ik om. Ik heb ze gewoon, echt één voor één, in m’n mond gepropt en ondanks de lust heb ik er heel erg van genoten.

Ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan, evenals de verleidende uitnodiging die ik vanmiddag verzilverde om naar lingerie-icoon Marlies Dekkers te luisteren. Zij wil vrouwen verleiden zichzelf te verleiden. Marlies ontwerpt de meest sexy, erotische lingerie die in ons land op de markt is. Relaxed en cool stond ze op het podium in haar stoere mannenpak met daaronder een rood-oranje korset. De dito kleur jarretelletjes piepten in kwartet onder haar zwarte jasje uit. Op en top vrouw, op en top ondernemer met lef in het kwadraat.

Bij beide ondernemers, de man en de vrouw die mij vandaag verleid hebben zag ik passie in hun ogen. Marlies met haar zwoele blik in haar rode korset, Hans die ons de allerlekkerste bonbons van het universum liet proeven en honderduit vertelde over zijn uitdaging om bijzondere smaken te combineren tot iets hemels.

Beide hebben het gewoon gedaan, hun droom dromen en waarmaken. Hij heeft de schaatsbonbon uitgevonden, zij heeft een revolutie teweeggebracht om vrouwelijk ondergoed een uitdagend gezicht te geven. Hoe dicht liggen passie en verleiding bij elkaar? De sleutel tot succes zou wel eens jezelf onderscheiden kunnen zijn, distinguishment op en top. Mooie naam voor Marlies haar nieuwe collectie by the way, besef ik nu de laatste bonbon in m’n mond smelt. Hmmm……..

  1. Ieke Dekker schreef:

    Hoi lieve Joukje,

    Eens even wat rondgekeken op jouw website, leuk om te zien hoe je jouw persoonlijkheid in alles door laat schijnen, zodat Tinkels en Joukje helemaal samengesmolten lijken te zijn tot een prachtig concept dat niet anders dan succesvol en inspirerend kan zijn…

    Liefs en goeds, Ieke