7 januari 2013

Wat wens ik iedereen een ontzettend gelukkig nieuwjaar. Met een klavertje geluk, gezondheid voor een ieder die u lief is en liefde zo veel als kriebels in uw buik als u naar uw naasten kijkt. Dat is wel het voornaamste. Maar ik wens ook vooral een nieuw jaar. Mijn nieuwe jaar is zaterdag 5 januari net begonnen. Ik hoor u zeggen, enigszins laat, mevrouw Hijlkema? Ik zal het uitleggen: het is werkelijk gezellig hoor, die feestdagen die we hebben gehad, in onze nieuwe kleren, glitterzwart of rood, koffie met alweer taart, uitgebreid driegangendiner, wandelen in onze zondagse kleren in het dorp met familie en dan de vaatwasser vier keer volladen om met een bolle buik in bed te kruipen. Om dan de volgende dag om 09.00 uur nog een nagerecht voor te moeten bereiden voor het tweede familiekerstdiner. En die naalden van die prachtige blauwspar die steeds overal door de keuken liggen. Overal vind ik ze. En dan na kerst krijg ik altijd een soort ‘kom-maar-op-met-oud-en-nieuw’-gevoel. Van die tussendagen tot het feest losbarst. Maar ik ben er ook wel heel erg klaar mee.

Tijdens de tussendagen heb ik mijn oude werkplek omgetoverd tot een heerlijke nieuwe praktische, efficiënte kantoorplek die zo 2013 is, dat ik er verschrikkelijk gelukkig van wordt. Echt, ik kan er met kriebels in mijn buik naar kijken. Het is een mix van inspiratie, natuur, rust en gekkigheid. Want wie werkt nu tussen basaltstenen, behang, afgeknakte takken en Moleskine boeken?

En toen, op 29 december crashte mijn computer. Op 5 januari had ik ‘em weer onder controle en kon ik eindelijk beginnen met een heel nieuw werkjaar. Vandaar dus, de late start.

Ik heb zin in het nieuwe jaar, alles weer fris, opgeruimd, geestelijk en in de keuken. Kerstdecoraties in de groene container, ballen en frutsels weer op zolder voor een heel nieuw jaar, met de nieuwe kerstverlichting erbij, net gekocht in de uitverkoop. Amaryllis en witte bloemen op tafel, gordijnen gewassen en een heldere geest.

Maar het allermeeste heb ik zin in mijn nieuwe Tinksels. We gaan een flinke sprong voorwaarts maken. In februari zal ik hier meer over uit de doeken doen. Tinksels gaat een nieuwe periode in, een soort transitie. Wij gaan ons meer richten op het ontwikkelen van concepten, nieuwsmakerij en verhalen zoeken. Ik ben druk bezig met de afronding van het nieuwe Tinksels. De maand december is een soort metafoor voor waar ik mee bezig ben, het oude afronden en fris aan iets nieuws beginnen.

Gelukkig, een nieuw jaar dus: een passende titel voor mijn blog. Tijd voor een nieuwe periode. Hebben de maya’s toch nog gelijk gehad, het einde van een tijdperk….

Reactiemogelijkheid is uitgeschakeld.